MENU

Ajankohtaista

Aloitamme koulu- ja päiväkotiruokapalvelun Riihimäellä

11.12.2018 11:08

Ensi vuoden alussa ruuan valmistaa sama henkilöstö kuin aiemminkin.

Riihimäen kaupunki on päättänyt muuttaa koulu- ja päiväkotiruokapalvelujen tuotannon tapaa vuoden 2019 alusta alkaen. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaupunki ostaa jatkossa palvelut palveluyhtiöltä. Palmia Oy aloittaa kaupungin kumppanina vastaten jatkossa riihimäkeläisten koulu- ja päiväkotiruuasta.

- Tuotantokeittiö ja ruokaa tekevä henkilöstö siirtyy Palmialle. Vuoden alussa ruuan valmistaa sama henkilöstö kuin aiemminkin, kertoo Palmian toimitusjohtaja Nina Rokkila.

Kaupungille säästöjä ja palveluvarmuutta

Riihimäen kaupunki kilpailutti koulujen ja päiväkotien ruokapalvelujen ulkoistuksen ja säästi tuotantolaitosinvestoinnin sekä säilyttää työpaikat omassa kunnassa. Palmia voitti kymmenvuotisen sopimuksen kilpailutuksen hinta- ja laatupisteillä. Ruokapalvelujen työntekijät siirtyvät liikkeenluovutuksella vanhoina työntekijöinä Palmialle.

- Kuntien palvelujen ulkoistuksissa henkilöstön asema on keskeinen, joten palveluntuottajan noudattama työehtosopimus on merkityksellinen. Me noudatamme Avaintes-työehtosopimusta, joka on ehdoiltaan lähes samanlainen kuin kunta-alan työehtosopimus, sanoo Rokkila.

Kuntalaisille asiakaslähtöisyyttä

Julkisissa ruokapalveluissa Palmia on panostanut asiakaslähtöisyyden lisäämiseen.
- Palvelun loppukäyttäjän kuunteleminen on meille tärkeää ja se pitää tehdä mahdollisimman helpoksi, Nina Rokkila korostaa.

- Tarjoamme koulu- ja päiväkotiruokailijoille sekä heidän vanhemmilleen käyttöön Palmia Kouluruoka -mobiilisovelluksen, jonka kautta voi katsoa ruokalistan, aterioiden tuotetiedot ja ravintosisällön sekä antaa helposti ja nopeasti palautetta.

- Järjestämme säännöllisesti myös toiveruokaäänestyksiä, jolloin lapset pääsevät valitsemaan sovelluksen kautta suosikkinsa toiveruokapäivän ateriaksi.

Uudistuksia ruokaan kevään aikana

Koulujen ja päiväkotien ruokatarjonta kehittyy kevään mittaan.
- Aloitamme tuottamaan koulu- ja päiväkotiateria vuoden alusta Palmian reseptiikalla. Ruoat eivät suoranaisesti muutu paljoakaan, listoilla on pääosin samoja kouluruokia, mutta otamme oman reseptiikan heti käyttöön, liiketoimintajohtaja Jaana Kujala Palmiasta kertoo.

Muun muassa luomu on huomioitu tarjonnassa tarjouskilpailutuksessa sovitulla tavalla.
- Ruokalistalla on ainakin ohrapuuro luomusuurimoista, kasvissosekeitto ja hernekeitto luomuherneistä, Kujala jatkaa.

Palmia Kouluruoka -sovellus asiakasviestinnän tukena

Ilmaisen mobiilisovelluksen avulla lapset ja vanhemmat näkevät koulujen ja päiväkotien ruokalistat, uutiset ja yhteystiedot kätevästi puhelimesta. Palautteenkin antaminen onnistuu sovelluksen avulla. Jokaisen ruokalajin nimen perässä on i-kirjain, jonka alta löytyvät ravintoarvot ja ainesosat. Sovelluksella voi myös äänestää vaikka toiveruokaa. Mobiilisovelluksen on ladannut Espoossa, Vantalla ja Nurmijärvellä yli 3200 käyttäjää.

Koulujen ja päiväkotien ruokalistat löytyvät nettisivuiltamme osoitteesta ruoka.palmia.fi. Päiväkotien ruokalistat tulostetaan viikoittain myös kunkin päiväkodin ilmoitustaululle.

Palaute on tervetullutta

Kuuntelemme mielellämme palautetta toimintamme kehittämiseksi ja palautteen antamiseen tarjoamme erilaisia kanavia. Palautetta voi antaa sähköisesti joko Kouluruoka-mobiilisovelluksen tai Palmian nettisivujen kautta tai paperilomakkeella kohteissa. Kohteiden ruokapalveluhenkilöstö ottaa myös mielellään palautetta vastaan.

Katso Palmia Kouluruoka -sovelluksen esittelyvideo Youtubesta

Lisätietoja:
- Palmia Oy, liiketoimintajohtaja, Jaana Kujala, p. 050 401 3880, [email protected]
- Palmia Oy, toimitusjohtaja, Nina Rokkila, p. 050 501 9779, [email protected]
- Riihimäen kaupunki, sivistysjohtaja, Esa Santakallio, p. 019 758 4450, [email protected]
- Riihimäen kaupunki, kaupunginjohtaja Sami Sulkko p. 040 661 4010, [email protected]
- Riihimäen kaupunki, kaupunginhallituksen pj Miia Nahkuri p. 040 825 5967, [email protected]

Palmia Oy:ssä valmistamme päivittäin noin 32 000 ateriaa. Meillä on lähes 30 lounas- ja henkilöstöravintolaa eri puolilla Helsinkiä. Julkisten ruokapalvelujen, kuten koulu- ja päiväkotiruoan, parissa toimimme tällä hetkellä Helsingin ulkopuolella mm. Vantaalla, Espoossa ja Nurmijärvellä. Vuoden 2019 alussa kasvatamme merkittävästi rooliamme julkisen ruoan parissa aloittaessamme ruokapalvelun Hämeenlinnassa ja Riihimäellä.

Työllistämme noin 1800 ihmistä kiinteistö-, siivous-, turvallisuus- ja ruokapalveluissa. Toimimme Etelä-Suomessa yhdeksällä paikkakunnalla erilaisissa kohteissa: mm. lounasravintoloissa, bisnesparkeissa, juhlatiloissa, yleisötapahtumissa, liikennevälineissä, oppilaitoksissa, monitoimitaloissa, sairaaloissa – kaikkiaan yli 1 000 kohteessa. Suomalaista palvelua tekee meillä yli 50 eri kansallisuutta – olemme monimuotoinen yhtiö monimuotoisessa Suomessa.

Helpotamme asiakkaidemme arkea siivoamalla, huolehtimalla kiinteistöistä ja turvallisuudesta sekä varmistamalla laadukkaan lounaan työpaikoilla. Palvelemme suurelta osin näkymättömissä, mutta jätämme aina kädenjälkemme.