Maaliskuun ruokateema vie Aasiaan kouluissa ja päiväkodeissa
Ruokateemassa pääsemme maistelemaan makuja Aasian alueelta
Aasian alue on valtava, mutta eri maiden ruokakulttuureista löytyy paljon yhteistä. Suolaisen, happaman ja makean liitto kuvaa Aasian makumaailmaa hyvin. Aasian alueen keittiöissä käytetään runsaasti chiliä, soijakastikkeita, suolaisen happamia kala- ja osterikastikkeita, currytahnoja sekä muita voimakkaita kastikkeita ja mausteita.
Mausteisuutta tai tulisuutta tasapainottamassa on usein makeutta sekä perinteiset lisukkeet, kuten riisi ja nuudelit. Intiassa ja lähialueilla käytetään myös jogurttia sekä tarjotaan lisukkeena Naan-leipää. Tuoreita yrttejä käytetään paljon, kuten korianteria, thaibasilikaa, basilikaa, minttua ja sitruunaruohoa. Lisäksi käytetään valkosipulia, inkivääriä, erilaisia hedelmiä ja kookosta.
Pääraaka-aineena ruoissa käytetään lihaa, kuten nautaa, possua, lammasta ja kanaa. Lisäksi etenkin saarivaltioissa ja rannikkoalueilla syödään runsaasti kalaa ja äyriäisiä. Monen kasvis- ja vegaaniruokavalion kulmakivi tofu on kotoisin Kiinasta. Se on soijapavuista valmistettu ravintorikas juustomainen ruoka-aine. Tofua käytetään monipuolisesti erilaisia ruoissa, nykyään myös länsimaisessa keittiössä.
Teemaviikolla pääsemme maistamaan eri maiden keittiöistä poimittuja parhaita makuja.
Thaimaalainen kalakeitto tarjotaan keskiviikkona
Torstaina nautitaan kiinalaista härkää hoisinkastikkeella
Salaattipöytään tuodaan runsaasti väriä ja makuja
Koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten ruokalistat löydät täältä.
Aasian ruokateema toteutetaan auki olevissa kouluissa ja päiväkodeissa Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Riihimäellä ja Hämeenlinnassa.
Hyvää makumatkaa!