Korvapuustipäivää vietetään Palmian ravintoloissa 4.10.
Korvapuustipäivä Palmian ravintoloissa
Valtakunnallista korvapuustipäivää vietetään vuosittain 4.10. Palmian ravintoloissa nautitaan itsepaistettuja mehevän tuoreita korvapuusteja.
Korvapuustin historiaa
Alun perin Ruotsista Suomeen tullut korvapuusti on perinyt myös oman juhlapäivän naapurimaasta. Ruotsissa vuodesta 1999 saakka vietetty päivä rantautui Suomeen vuonna 2006.
Korvapuusti on vuosikymmenet ollut yksi suomalaisten suosikkileivonnaisia ja sen historia ulottuu 1800-luvulle. Korvapuustit yleistyivät Suomessa kuitenkin vasta toisen maailmansodan jälkeen, jolloin vehnäjauhot, voi ja sokeri olivat halventuneet.
Kansallisen korvapuustipäivän tarkoituksena on, paitsi houkutella nauttimaan valmiista pullista, myös elvyttää ja edistää leipomistaitoja.
(lähteet: tiede.fi, yle.fi ja hiidenkivi-lehti.fi)