Lähes 30 suomalaista elintarvikealan yritystä ja muuta toimijaa on kerääntynyt verkostoksi, joka toimii kasvisruoan edistämiseksi Suomessa.
Lähes 30 suomalaista elintarvikealan yritystä ja muuta toimijaa on kerääntynyt verkostoksi, joka ehdottaa aivan uudenlaista poliittista avausta kasvisruoan edistämiseksi Suomessa. Verkostoon kuuluu niin alan vakiintuneita jättiläisiä kuin uusia innovaattoreita, joilla kaikilla on sama visio: luoda Suomeen lisää talouskasvua ja viennin mahdollisuuksia kasvipohjaisesta ruoasta. Innovointi ja vienti vaatii investointeja, ja verkosto on valmistellut kantapaperin, jossa esitellään ajatuksia siitä, miten seuraava hallitus voi mahdollistaa kasvun.
Palmialle kasvisruoat ja kasvipohjaisten raaka-aineiden käyttäminen ovat osa vastuullisuus- ja ympäristötavoitteita sekä palvelun ja ruokatuotteiden kehittämistä. Näemme vegaanisen ruoan edistämisen jatkumona vastuullisuudelle ja kotimaisuusasteen nostamiselle. Näitä molempia olemme kehittäneet jo pitkään. Kaikkien elintarvikkeiden kotimaisuusaste on meillä noin 75-80 prosenttia, ja liha- ja maitotuotteissa se on 100 prosenttia.
Asiakkaamme – niin tilaaja-asiakkaat kuin ruokailijatkin – toivovat lautaselle yhä monipuolisemmin raaka-aineita ja kasvisruoan lisäämistä. Kysyntä kasvaa sekä julkisissa ruokapalveluissa – kouluissa ja päiväkodeissa – että lounasravintoloissa.
Verkosto julkaisee esityksensä ke 1.2.2023.
Kantapaperin allekirjoittajat:
Apetit Oyj
Foodiq Oy
Gary Renegade Oy
Gutly Foods Oy
HoviRuoka Oy
Impolan kasvitila
Oy Karl Fazer Ab
Kymijoen Ravintopalvelut Oy
Lidl Suomi
Nordic Foodtech VC
Nordic Umami Company
Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry
Marttaliitto ry
Meeat Food Tech Oy
Mö Foods Oy
Oatly
Palmia Oy
Paulig
Raisio Oyj
Silmusalaatti
S-ryhmä/ SOK
Sukula Co. Eatertainment Society Oy
Unicafe/ Ylva Palvelut Oy
Vihreä Härkä kasviproteiinit
Voima-papu Finland Oy / Karviaisten tila
VTT
Vöner Oyj
WWF Suomi
Lue lisää Palmian vastuullisuudesta
Kestävän kehityksen periaatteissamme seuraamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita