Kouluissa ja päiväkodeissa vietetään maaliskuussa Välimeri-teemaviikkoa.
Palmian koulu- ja päiväkotikohteissa vietetään Välimeri-teemaviikkoa 10.–14.3. Teemaviikon tavoitteena on tuoda esiin Välimeren ruokavalion terveellisiä ja herkullisia puolia sekä lisätä ymmärrystä alueen monipuolisista ruokaperinteistä.
Koulujen ja päiväkotien vuosittainen teemaviikko kannustaa lapsia ja nuoria kokeilemaan uusia makuja sekä oppimaan, kuinka ruokailu voi olla paitsi ravitsevaa myös yhteisöllisyyttä vahvistava hetki. Aiempina vuosina Palmian palvelemissa koulu- ja päiväkotikohteissa on vietetty mm. Afrikka- ja Lähi-itä-teemaviikkoja.
Välimeren ruokavaliossa korostuvat tuoreet vihannekset ja hedelmät, merenelävät, täysjyväviljatuotteet, oliiviöljy, maitotuotteet sekä liha. Ruoan valmistuksessa käytetään lisäksi runsaasti palkokasveja, pähkinöitä, yrttejä, valkosipulia ja mausteita. Teemaviikon aikana Palmian koulu- ja päiväkotikohteissa on tarjolla vaikkapa falafelpyöryköitä ja minttu-jogurttikastiketta, Välimeren tomaattista kalakeittoa sekä Carbonaraa ja täysjyväspagettia.
Välimeren ruokavalio valittiin vuonna 2010 Unescon aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon ruoantuotantotapojen, ruokakulttuurin sekä siihen kuuluvan yhteisöllisyyden vuoksi. Yhteisöllisyys näkyykin ruokailussa vahvasti: illallispöydässä istuu keskenään usein koko suku tai joukko ystäviä, ja ruoasta nautitaan pitkään seurustellen.